Altres mesures pendents són la renovació de la flota de combois, la disposició de la caseta annexa a l’estació per a usos municipals, i l’aparcament

Dimarts, 29 de maig de 2012. Cap tren regional passarà de llarg per l’estació d’Altafulla-Tamarit a partir del proper 17 de juny. Així ho ha anunciat aquest dilluns el Departament de Territori de la Generalitat, després que l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso (AA-E), s’hagués reunit el passat 19 de març amb el director de Rodalies i Regionals de RENFE a Catalunya, Miquel Ángel Remacha, aconseguint aquest compromís per part d’ell.

Fins ara, i des de fa molts anys, un total de catorze trens regionals circulaven pel municipi sense aturar-s’hi, nou en direcció Barcelona, i cinc en direcció Tarragona. Alguns d’ells en hora punta com el de dos quarts de vuit del matí en direcció Barcelona que obligava als usuaris d’Altafulla, Tamarit, La Mora, Ferran o la Riera a haver d’anar necessàriament a l’estació de Torredembarra. Una situació, doncs, que el batlle altafullenc ha qualificat de “gran notícia” i “fita històrica”, i per la qual s’ha mostrat “molt satisfet de la feina feta” ja que “permetrà a la ciutadania disposar d’un servei que fins ara no tenia”.

Aquesta mesura es completarà properament amb altres millores a l’entorn de l’estació com ara la vigilància i la informació per megafonia. Altres mesures pendents d’aprovació són la renovació de la flota de combois, la disposició de la caseta annexa a l’estació per a usos municipals, i l’aparcament.

El que continua sense presentar una solució és el sistema tarifari ja que a dia d’avui des d’Altafulla a Barcelona es paga el mateix que des de Tarragona a Barcelona. Segons l’alcalde, es tracta d’un “problema de quilometratge i de trams”, i Altafulla pertany al tram de Tarragona. Tot i això, ha reconegut que el tema “avança pel bon camí”.