La dotzena assemblea nacional de l’Entesa pel Progrés Municipal (EPM), sota el lema “Els Pobles decideixen”  ha aprovat dues resolucions sobre el fet nacional i en defensa del món local a la vegada que ha escollit els càrrecs de president, secretari d’organització i tresorer. L’assemblea feta aquest passat dissabte a Altafulla va ser oberta per l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, també com a membre d’una de les 8 Enteses (Alternativa Altafulla) que encapçalen una alcaldia al conjunt de Catalunya. Representants dels 44 municipis amb regidors de l’Entesa van escollir els càrrecs i van aprovar les resolucions. La del fet nacional proclama que Catalunya té dret a l’autodeterminació com un procés pacífic i democràtic per a decidir el model d’estat en qué es vol viure, amb drets socials i governs municipals més forts. Un dret a decidir que s’expressi en una consulta d’autodeterminació. L’altre resolució denuncia la reforma recentralitzadora que impulsa el govern del PP i que pretén buidar de competències als governs locals i que vulnera l’autonomia dels municipis.
L’assemblea va re-elegir José Antonio Rubio ex-alcalde de Pallejà (Baix Llobregat) com a president de les Enteses, va escollir Jesús Blanco de Santa Coloma de Cervelló com a secretari d’organització i va re-elegir l’ex-alcalde de Vilassar de Dalt (Maresme) Llorenç Artigas com a tresorer.
L’assemblea d’Altafulla va ser clausurada pel president de les Enteses i pels representants de la coalició Isabel Ribas, regidora de Barcelona i responsable de política municipal d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i Jaume Bosch, diputat al Parlament i vice-president d’Iniciativa per Catalunya-Verds  (ICV)

ALTERNATIVA ALTAFULLA – ENTESA

(En les fotografies una imatge general de l’assemblea i de la taula amb Jesús Blanco, José Antonio Rubio i Fèlix Alonso, d’esquerra a dreta)