L’Ajuntament d’Altafulla demanarà mesures cautelars per paralitzar les obres del Tercer Fil. Així ho ha avançat l’alcalde en funcions, Fèlix Alonso, després que aquest matí s’hagi rebut una carta al consistori per part d’Adif on ha avançat que les obres no s’aturaran, ja que s’estan desenvolupant dintre de la plataforma ferroviària competència de l’Administrador d’Infraestructures ferroviàries i on l’Ajuntament no en té el control municipal.

Per Fèlix Alonso, com que el Tercer Fil és una gran obra d’interès general “no ens quedarem amb els braços creuats i demanarem mesures cautelars per paralitzar les obres, ja que entenem que perjudicarà notablement el territori, ja que el projecte no té en compte l’impacte acústic ni la proximitat d’espais protegits d’interès natural”.

Com ja va presentar a principis d’any aquest ajuntament, el projecte del Tercer Fil implica que el tràfic de mercaderies es tripliqui cap a l’any 2040, segons un estudi encarregat per aquesta administració local. Alonso ha remarcat que “això significa el pas de mercaderies durant tota la nit fins les set del matí, i que alterarà de ben segur el son de molts ciutadans i turistes”.