L’Ajuntament d’Altafulla accepta la Nova Ponència de Valors que redueix en un 35,35% els valors cadastrals i de la base liquidable sobre la vigent fins al 2012

Per tal de mantenir l’estabilitat pressupostària, el Ple aprova el nou tipus sobre l’IBI per al 2013 i el fixa en el 0,91%, rebaixant així la pressió fiscal per als veïns en un 18%

Dissabte, 26 de maig de 2012. L’Ajuntament d’Altafulla tirarà endavant la Nova Ponència de Valors proposada pel Cadastre, després que ho hagi signat avui l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, en una sessió plenària que ha tingut un gran seguiment per part de la ciutadania. En aquest sentit, el consistori ha acceptat les noves valoracions cadastrals que ha proposat el Cadastre i que es redueixen en un 35,35% a tot el municipi, amb la qual cosa es passa dels 726.739.932 milions d’euros del valor cadastral d’Altafulla el 2012, als 469.741.309 milions d’euros del valor cadastral per al 2013. I per altra banda, també significa una reducció important de la base liquidable (passa dels 527.897.072 milions d’euros el 2012 a 429.741.309 milions d’euros el 2013).

Aquesta notable reducció significa, com ha apuntat l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, “una baixada important també sobre el pressupost de l’Ajuntament”. Per aquest motiu, el Ple, amb la majoria dels vots favorables de l’equip de govern (Alternativa Altafulla i Solidaritat Catalana per la Independència) i del grup a l’oposició de Convergència i Unió, han aprovat també una modificació del tipus de l’IBI que s’ha fixat en el 0,91% per tal de garantir l’estabilitat pressupostària de l’Ajuntament. Així ho ha explicat Fèlix Alonso, recolzar per l’informe tècnic dels departaments d’Intervenció i Tresoreria de l’Ajuntament. En aquest cas, els grups a l’oposició del Partit Popular i Independents d’Altafulla han votat en contra de l’ordenança fiscal de l’IBI fixada en el 0,91%.

Amb tot, la pressió fiscal per a la ciutadania representarà una reducció del 18%, tot i l’increment del coeficient de l’IBI “necessari”, segons Alonso, “per garantir els serveis públics de qualitat que està oferint Altafulla”.

Amb aquesta presa de decisions es tanca una etapa de mobilitzacions i protestes veïnals i es satisfà en gran part a una majoria d’habitatges que tenien unes valoracions cadastrals molt elevades tenint en compte les característiques del bé immoble. Segons la majoria del Ple, i de l’Associació d’Afectats per les Revisions Cadastrals d’Altafulla, “aquesta nova Ponència és més justa i equitativa”.