El Ple del 31 d emarç ratificarà l’adhesió a la AMI

Alternativa Altafulla vol agrair a la població per l’alta participació en una consulta d’aquestes característiques i també la feina de voluntariat que ha organitzat la consulta amb normalitat i amb el mínim cost per l’ajuntament.
548 persones majors de 16 anys i empadronades a Altafulla han acudit a votar, el 13,81%, i que representa més vots que qualsevol de les candidatures presentades en les darreres eleccions. El resultat ha estat clar 453 (82,66%) han votat a favor que Altafulla entri a formar part de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), contra els 91 vots negatius (16,61%) i 4 en blanc (0,73%)

Alternativa Altafulla veu refrendada la decisió de dur aquesta adhesió a la consulta popular que en ser vinculant políticament pels socis de govern suposarà que el proper plenari del 31 de març es ratifiqui l’adhesió a l’AMI. El suport de la població també serveix com una ratificació per futures consultes ciutadanes per temes d’interès per la població com un eix de participació que figurava en els programes de Solidaritat i d’Alternativa.

El resultat de la consulta també es interpretat des d’Alternativa que suposa una frenada a la marea blava del PP que s’havia oposat fermament a la consulta i a l’adhesió a l’AMI. En aquest sentit Altafulla serveix de referent per donar resposta a la dreta més conservadora i es converteix de pionera per refrendar mitjançant una consulta ciutadana l’adhesió a l’AMI

Altafulla, 25 de març de 2012

Fèlix Alonso.  Francesc Farré