La prova albergarà uns 1.500 atletes que durant dos dies restaran amb la seva família al municipi, fet que podria aportar uns 4.000 visitants

Dimarts, 12 de febrer de 2013. Altafulla acollirà els dies 22 i 23 de juny el Campionat d’Espanya de Triatló Sprint 2013, segons ha anunciat aquesta setmana la Federació Espanyola de Triatló. Cal recordar que Altafulla ja ha acollit durant els dos últims anys proves del circuït Sertri i ara es prepara també per albergar diferents proves per als Jocs del Mediterrani de 2017 que se celebraran a Tarragona.

D’aquesta manera, Altafulla acollirà per primera vegada en la seva història el Campionat d’Espanya de Triatló Sprint i ho fa arran de l’èxit organitzatiu d’haver experimentat en dues edicions consecutives el circuït Sertri, organitzat per la Cadena SER, la Federació Espanyola de Triatló i la Federació Catalana de Triatló. La modalitat que s’organitzarà al juny a Altafulla, sota la direcció de la regidoria d’Esport i Activitat Física de l’Ajuntament, que encapçala l’edil Guillermo Alonso, és la de l’Sprint que consta de tres proves: natació (750 metres), ciclisme (20 quilòmetres) i carrera a peu (5 quilòmetres).

En aquest sentit, el municipi d’Altafulla, de només 4.835 habitants, es posa a l’altura de grans ciutats espanyoles com ara la capital Madrid (2012), A Coruña (2011) i Almeria (2010), que han estat seus organitzadores els darrers tres anys d’aquesta prova. Així, Altafulla compta amb més de 250 voluntaris i voluntàries per tal que la prova de la triatló sprint esdevingui un èxit de participació i organització com ho han estat les dues darreres de la Sertri.

La previsió de participants en el Campionat d’Espanya de Triatló Sprint 2013 és de 1.500 atletes per a totes les categories de júnior, cadet, juvenil, elit, de grups i paralímpic. El regidor d’Esport, Guillermo Alonso, ha destacat, d’altra banda, l’impacte econòmic que pot significar la prova per Altafulla, ja que es calcula que en dos dies que dura, el municipi aculli unes 4.000 persones d’arreu de la geografia espanyola. A més, l’edil també ha subratllat el ressò del nom d’Altafulla en diferents mitjans de comunicació, no només espanyols i catalans, sinó d’arreu d’Europa.